En idé tar form

Undrar just när en dröm övergår till en idé? I mitt fall gled det bara över, från en dröm om att hitta tillbaks till mina gamla konditorskunskaper, till en idé om i vilken form det skulle bli.

Drömmen handlar ju inte bara om att byta yrkesbana utan även om att ändra livsstil. Så det idealiska är ju att kombinera dom två sakerna! Så hur gör man då det?

Foto: Charlotte Widell

Ett sätt är att skaffa sig en liten gård med eget mejeri. Fast kossor är stora och känns inte som mig liksom, så efter mycket tankar och funderingar slog det mig bara – GETTER såklart! De är lagom stora, lättskötta, söta, mysiga och otroligt sociala.
Då startade nästa tankeslinga – vad mer än ost kan man göra av getmjölk?

Eftersom vi är stora glassälskare i familjen kändes den tanken kittlande och spännande – glass gjord på getmjölk?! Går det? Finns det? Är det gott? Efter massor av efterforskning (internet är verkligen fantastiskt!!!) upptäckte jag att visst finns det glass på getmjölk, men inte i Sverige med undantag av ett fåtal restaurangmenyer där man kan hitta det. Fast på Irland, i Italien, USA, Storbrittanien, där finns det minsann att hitta i frysdiskarna.Sverige är ju en idealisk marknad för getmjölksglass. Vi äter mest glass i hela Europa, trots vårt kyliga klimat. Vi är miljömedvetna och trenden går mot att vi vill veta vad vi stoppar i oss. Äkta grejer ska det va! Dessutom finns inget riktigt bra alternativ för de som är laktosintoleranta och komjölksöverkänsliga. Getmjölken är ju en fantastisk råvara så då måste det ju även bli en fantastisk glass av den!

Kommentera