Glasskurs

Trots mina tidigare yrkeskunskaper som konditor ville jag ändå friska upp mitt gamla glasserikunnande genom en glasskurs.

Valet föll på CLUK – Centrum för Livsmedelsutveckling i Karlshamn, som under våren 2012 anordnade en 1-dagskurs för glassmästaren Thorkil Boisen. Thorkil Boisen är biolog i botten och varvar sitt glassmakande med jobb som gymnasielärare och fiskodlingsdirektör. Han driver sedan 12 år ”Boisens økologiske isfabrik & kafé” på Bornholm förutom att han ger kurser och håller föreläsningar.

Det blev en heldag i en rasande fart där ett flertal olika glassmeter bereddes och frystes för att sedan avsmakas i ett glasstest för att jämföra smak, färg, konsistens, rinnighet och allt annat man nu kan jämföra när det kommer till glass. Dessutom blev det lite matkemi och teoretiska studier i matkonsten.

Tyvärr är en enda dag i ett så omfattande ämne alldeles för kort men ändå tillräckligt för att väcka mersmak och ge en superinjektion av inspiration som jag tog med mig hem.大塚製薬 ネイチャーメイド マルチミネラル(50粒x24)
プロセキュア【屋内用】SDカード録画カメラ マイクロカム(長時間録画モデル)
【新品】THE MENTALIST/メンタリスト コンプリート・シリーズDVDボックス (75枚組)
【BDR-3HLS-6017】富士工業 レンジフード 換気扇 ステンレス
鑑別書付き 7.0〜7.5mm あこや花珠真珠3点セット(ピアスセット)【代引不可】
カクダイ シングルレバー混合栓(シャワ付) 117-120K【カクダイ KAKUDAI 117-120K 水道用品 混合栓 デザイン水栓】
ピロンディーニ イタリア製 ART-201 ”Torre” [送料無料]
アコーデオンドア!トーソー アコーデオンドア クローザ エクセル TD-5034/TD-5035 アジロ
ダイヤモンド リング
【アップリカ】ベビーカースムーヴ AC2017年モデルSMOOOVE AC【NEW201703】

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.