En dröm!

Är inte helt säker på när exakt min dröm startade men jag tror det var någon gång i februari 2012. Eller så har den funnits där i skymundan mycket längre men det var först då den fick substans kanske. I vilket fall som helst var jag i ett skede i livet då livet inte var så speciellt kul. Det kändes nödvändigt med någon form av förändring – en STOR förändring. Jag längtade så det gjorde ont efter att hoppa av det där ekorrhjulet som jag hamnat i. Det är väl just i sådana stunder som vi får den där sparken där bak så vi vaknar upp, känner efter hur vi mår och ställer oss frågan – är det så här jag vill att mitt liv ska se ut??? Min största ångest är att den dag då jag är vid livets slut, ska ångra allt det där som jag drömde om att göra men aldrig vågade…

Foto: Charlotte Widell

Nåväl, med en bakgrund som konditor har det länge, länge funnits en längtan tillbaks till det där med att skapa läckra desserter, att skapa glädje och njutning för andra. För det är just det som är det häftiga med desserter, att de fyller ingen egentlig funktion mer än just njutning och glädje för stunden. Speciellt då GLASS! Finns det något godare att läska sig med en solig sommardag än just kall, härlig glass? Det är så supergott i all sin enkelhet liksom. Men även resten av året är den en underbar njutning.

Just glass är så otroligt roligt att göra dessutom. Man kan experimentera i det oändliga med olika smaker och den är så föränderlig. Konsistensen förändras hela tiden, även färgen faktiskt, och så smaken förstås. Glass är en verklig utmaning som passar mig och jag vill göra massor av den, på heltid!

Kommentera