En liten gåva

Från vårt besök i Malmö fick vi även med oss en liten gåva i form av några smakpastor. Även om jag inte är helt bekväm med pastor så kan vi ju inte låta dom förfaras. Dessutom ska vi inte glömma att en del smakpastor är på helt äkta råvaror, bara att det är mer koncentrerade och därför passar som smakförstärkare.

En av pastorna var körsbär. Timo berättade för våra värdar att just körsbärsglassen vi gjorde i somras till Krogersbo Marknad inte blev så bra. Den fick en helt annan smak än vad vi förväntade oss. Det smakade helt enkelt inte riktigt körsbär! Kanske berodde det på beredningen eller så var råvaran inte den bästa, eller så var det en kombination av dessa. Eftersom just körsbärspurén blev så fadd i smaken så fick jag ha i en hel del i glassmeten för att det skulle bli någon smak alls, vilket fick till följd att glassen blev mer som en sorbé.

Nu med vår lilla burk med körsbärspasta tillsammans med inköpta frysta körsbär var det dags att göra ett nytt försök. Den här gången, med nyvunna kunskaper, lät jag bli att värma körsbären med socker utan bara mixade dom som dom var, silade och tillsatte sockerlag. Sedan var det ner i smeten och i med en klick pasta.

NU vill jag lova att glassen smakar körsbär! Och vilken underbar färg den fick dessutom. Jag kommer ju såklart att även göra en utan smakpastan för att utvärdera pastans betydelse.

Kommentera