En sommarfläkt i vinterkylan

Minnen kan vara starkt förknippade med smaker och när jag nu smakar av min Hallongelato så lyser mitt inre upp av minnen från sommaren när man plockade solmogna hallon och bara stoppade rätt i munnen.

Den här hallongelaton gjorde jag efter principen som Massimo i Malmö förordade, dvs som en sorbè fast där vattnet är utbytt mot mjölk. Till skillnad mot Mango-Passion så blev den här MYCKET bättre i konsistensen så nu är jag inte helt lika säker på att detta INTE skulle vara en väg att gå. Något stark i smaken så man skulle kunna tona ner den lite kanske. Tillsammans med chokladgelato som balanserar upp, är den dock helt sagolik!

2 reaktion på “En sommarfläkt i vinterkylan

  1. Låter spännande (och ser väldigt somrigt och gott ut – jag älskar också hallon:-) .
    När det gäller ”Massimo-metoden” och sockret samt mjölken [som ersätter vattnet], använder du även samma proportioner/mängder som du skulle haft i en sorbet då?

    • Hej Anders! Ja hallon är sjukt gott, friskt och sött på samma gång. Denna gången silade jag bort kärnorna – ett önskemål av Timo. 🙂 Jag använde EXAKT samma proportioner som i en sorbé, bara bytte ut till mjölk. Värmde mjölk och socker tills allt socker löst dig, lät kallna och tillsatte sedan hallonpurén precis innan det gick ner i glassmaskinen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.