Getmjölksglass 2:a på Matverk 2013

Matverk är en produktutvecklingstävling som skapar moderna livsmedelsprodukter med rötter i lokala traditioner och råvaror. Bakom bidragen finns lag med råvaruproducent, matlagare och förädlare från alla Sveriges landskap. Av alla förstapristagare i de regionala finalerna kommer tre riksvinnare koras på Gastronomiskt Forum.

Idag tog Stafsäter Gårdsglass tillsammans med Hejtorps Gårdsmejeri och Fredrik Eklund, kock på Göta Hotell ett hedrande andrapris med sin Getmjölkglass. En del ur juryns motivering

”…av en relativt okänd råvara har ett traditionellt livsmedel getts stora möjligheter att finna nya användningsområden. En liten ändring i råvarans härkomst ger en marknadsmöjlighet för nya kundgrupper.”

Kunde inte sagt det bättre själv! Vi gratulerar självklart till den välförtjänta och hedrande andraplatsen. Denna gång var det inte Gettergod Gelato som hedrades men en dag är det kanske vår tur. Vi ser med spänning framtiden an!

En reaktion på “Getmjölksglass 2:a på Matverk 2013

  1. Pingback: Getmjölk, getgrädde, getcreme fraiche och gelato på gröna tomater…. | Gettergod Gelato

Kommentera