Gettergod Gelato tour a Malmö – Etapp 2

Direkt efter ALRp var det gasen i botten till nästa lilla event – Valmar Gelato Academy, som anordnade Våffel-och Crepe-seminarium samma dag.

Det doftade ljuuuuvligt av nygräddade våfflor när vi steg in genom dörren. Så trots en massa gelatoprovsmakning och en rejäl landgång till lunch började snålvattnet rinna till.

Vi hann knappt innanför dörrarna innan vi blev ”haffade” av den trevlige Mats Petrovic, en av företrädarna för Valmar i Sverige. Han sa att han sett fram emot vårt besök och var även han en läsare av min blogg. Andra stora överraskningen för dagen alltså. Vem kunde trott det!

Där i entren fanns det stora härliga montrar med allt vad man kan drömma om när det kommer till Gelato. Silikonformar för massor av olika slags tårtor, bakelser och pinnglass, ollika storlekar för skopor mm. Min hamstergen i mig skrek ”VILL HAAAAAAAA!” Jag kände mig som ett barn i en godisbutik. Fast den här gången nöjde jag mig med härlig boschyrlitteratur över utbudet att dreggla över så att jag, liksom min dotter med BR-katalogen, kan kryssa för alla roliga saker som jag önskar mig av Tomten.

En fantastisk fransyska fanns på plats som visste ALLT om hur man gör crepe till business och hur man införlivar den med glass. Likaså hur man enkelt och smidigt kan göra egna glassrån och korgar i olika former. Just det där med egna rånkorgar är något som jag faktiskt tänkt på att ha i min gelateria. Bara doften av de nygräddade rånen är ju som en magnet på alla som går förbi, vare sig man nu tänkt sig att köpa glass eller inte.

Något annat som jag inspirerade mig att tänka i nya banor var det där med hur man kan välja tillbehör till sin glass. Vi är ju vana vid att vi får betala några kronor extra om vi vill ha sås, strössel eller nötter på vår glass. Det kan vara lite stressande tycker jag, när kön ringlar lång bakom ryggen och så ska man stå där och välja på det med! Som om det inte var nog med att man har svårt att välja bland alla underbara glass-smaker. Varför då inte ha tillbehörs-öar i sin Gelateria, ungefär som man har vinäger, olivolja, ketchup, kryddor mm i ett ställ på varje bord på en restaurang? Fast med istället såser, strössel, nötter och annat kul man kan hitta på. Inspirationen kom från en restaurang som vi passerat kvällen innan, som hade som en liten örtträdgård på varje bord. Så förbaskat läckert!

Innan vi klev på tåget hade vi en anhalt kvar – ett besök i en nedlagd Gelateria där vi stämt möte med ägaren för diskussion om den utrustning han har till salu. Vi träffade en oerhört trevlig dansk full av entusiasm trots att han lagt ner sin rörelse. Lite orolig blir man ju, att ens idé kanske inte är så lysande trots allt, men denne dansk kunde lugna oss med att hans glass hade sålt långt över förväntan. Dessvärre hade han och hans kompanjons familjesituationer förändrats så att de inte kunde driva Gelaterian längre. Vi fick rusa vidare för att hinna med tåget men jag fick lite nyttiga tips och idéer med mig. Om det blir affär återstår att se. Hans utrustning är helt klart MYCKET intressant för mig men först måste jag ju hitta finansiering och hittar han en köpare innan dess så får jag stå tillbaka.

Sammantaget var detta en SUPERBRA dag med massor av kunskap, idéer, trevliga möten, god gelato och intressanta överraskningar!

Kommentera