Sortiment

Gettergod Gelato 350 ml bägare finns i dessa härliga smaker!

 • Choklad – Härlig chokladsmak med kakao från Callebaut.
 • Lakrits – Smakrik iransk lakrits från Lakritsfabriken. Av många ansedd som Sveriges bästa lakritsglass.
 • Rabarber-Jordgubb Sommarkänsla med rabarber och jordgubbar ihop, där rabarberns syrlighet harmoniserar med jordgubbens sötma.
 • Vaniljlatte – Fyllig kaffesmak ihop med den runda vaniljens sötma i fin symfoni.
 • Hallon-Mynta – Fräscha sommarhallon med frisk myntatouch är ren kärlek för gommen. En verklig sommarfavorit!
 • Päron-Ingefära – Som de sötaste höstpäron med en kryddigt vuxen eftersmak av ingefära minner om farmors findessert.
 • Hallon-Svartvinbär – Trädgårdens mörka pärla rundas av med syrlig sötma från skogens hallon. Som att ta en hel näve av sommarsolsken i munnen.
 • Whisky-Kanel – Finaste skotsk maltwhisky – Laphroaig 10 yo, får ge smak åt vår allra vuxnaste familjemedlem. Rökigheten i eftertonerna harmoniserar väl med den underliggande sötman från kanel. 
 • Mjölkkola ”Cajeta” (Specialutgåva) – Vår riksvinnare i Matverk 2014. Oemotståndlig och magiskt god. Mexicansk delikatess i svensk tappning. Görs med så mycket kärlek att vi inte alltid har möjlighet att ha den i lager. Men vid högtidligheter glänser den i frysarna.
 • Kardemumma – Ljuvlig len kardemumma som en svensk ”fika”.
 • Mintchoklad – Uppfriskande svalkande mint ihop med mörk choklad i perfekt harmoni.
 • Saffran-Chokladkross (Julspecial) – Juligare och lyxigare än så här kan det inte bli. Finaste saffranspistiller får ligga och dra i socker och konjak under lång tid för att smakerna ska få blomma ut i all sin ljuvlighet. Som om detta inte räcker har vi dessutom rikligt med chokladkross i med choklad från fantastiska Malmö Chokladfabrik.

Gettergod Gelato 100 ml bägare finns i fem härliga smaker!

Smabagare_high2

 • Lakrits – Smakrik iransk lakrits från Lakritsfabriken. Av många ansedd som Sveriges bästa lakritsglass.
 • Vanilj – Underbar rund vaniljton med försiktig sötma extraherad av aromatisk vanilj från Madagaskar, Indien och Tahiti.
 • Rabarber-Jordgubb Sommarkänsla med rabarber och jordgubbar ihop, där rabarberns syrlighet harmoniserar med jordgubbens sötma.
 • Hallon-Mynta – Fräscha sommarhallon med frisk myntatouch är ren kärlek för gommen. En verklig sommarfavorit!
 • Havtorn-Morot – En hälsoboost både för kropp och själ med syrlig havtorn som rundas av med sötma från morot. Smaklökarna kommer att dansa av glädje!

Till restauranger och caféer finns det ytterligare ett flertal härliga smaker. Vi gillar dessutom att utveckla nya spännande smaker, gärna tillsammans med våra restaurangkunder. Enda förbehållen vi har är:
– Glutenfritt
–  Nötfritt

Så för den som önskar servera Gettergod Gelato som skopglass eller på menyn finns följande smaker:
Naturell ~ Choklad ~ Lakrits ~ Vanilj ~ Whisky-Kanel ~ Vaniljlatte ~ Rabarber-Jordgubb ~ Hallon-Mynta ~ Hallon-Svartvinbär ~ Päron-Ingefära ~ Havtorn-Morot ~ Matcha ~ Kvitten-Fläder ~ Saltkola ~ Mjölkkola ”Cajeta” ~ Mintchoklad ~ Stracciatella ~ Lingon-Rödbeta ~ Kardemumma ~ Mjölkchoklad med kross ~ Saffran-Chokladkross ~ Citronsorbet ~ Äpplesorbet ~ Smultronsorbet, mfl

 • 5-liters tråg
 • 2,5-liters tråg

20 reaktion på “Sortiment

 1. Hej.Finns eran glass att köpa någonstans i Dalarna? Affärer brukar ha svårt att ta hem nya varor. De svarar oftast att det inte finns någon efterfrågan- inte så konstigt när man inte känner till att saker finns. Tack på förhand.

  • Hej Mattias,
   Nej, vi har inga återförsäljare i Dalarna och säljer inte längre till dagligvaruhandeln utan bara till mindre gårdsbutiker, specialbutiker, caféer och restauranger.
   Mvh Marie

 2. Har ni någon vegansk glass som inte är sorbet? Om inte, finns det tankar att ta in det i erat sortiment?

  • Hej Ellen. Idag har vi inga veganska alternativ mer än sorbet. Tankar finns på att ev ta fram det men då vi ställer höga krav på smak och konsistens så har vi ännu inte hittat ett bra substitut för mjölk och ev grädde. Cashewnjölk vet vi uppfyller krav på konsistens och smak men då vi är nötfria funkar inte det tyvärr. Dessutom vill vi använda så lokala/svenska råvaror som möjligt. Vissa idéer finns dock men just nu under högsäsong är inte bästa tiden för produktutveckling. 🙂

  • Hej Carin. Än så länge gör vi en enbart i begränsad mängd och därför finns den inte ute i butik. Inom kort kommer den däremot att kunna köpas via vår hemsida. Så håll utkik här.

  • Hej Pauline! Det skulle vara jättekul. Tipsa gärna butiken om att du gärna vill handla glassen där. Vi har möjlighet att leverera till hela landet genom vårt samarbete med Bring Frigo.

  • Hej Carin. Närmsta återförsäljare av vår glass är Tempo Sofiagatan. De kommer att få leverans av både Saffran-Chokladkross liksom Mjölkkola ”Cajeta” inom kort.

 3. Hej! Vart har Cajeta, dulche de leche på getmjölk tagit vägen? Jag var överlycklig när jag två ggr lyckades köpa sista burken, men nu ser den ut att vara borttagen ur ert sortiment. Jag tycker den var snäppet vassare än de andra smakerna och helt fantastisk!

  • Hej Niklas! Vad jättekul att höra! Den är absolut inte borttagen ur sortimentet men däremot så är den en s.k Specialutgåva, dvs vi producerar den speciellt vid högtider så nu inför Påsk producerar vi den igen. I vilken butik brukar du handla? Vi har kvar en låda på lagret som vi kan leverera ut. I annat fall finns den kvar i ett flertal butiker då många till skillnad mot dig inte riktigt hittat den. Mvh Glassmästaren

   • Hej! Vad kul! Handlar mest på Coop Bromma blocks, finns det andra butiker i Västerort som har den kvar kanske? Ser fram emot att hitta den igen! Kanske är namnet som gjort att inte så många provat den, kola hade kanske sålt mer? Passar på att fråga, har inte vågat prova er lakritsglass då jag inte riktigt kunde läsa mig till om den är glutenfri (många lakritssorter är dessvärre innehållande vetemjöl), är den det?
    Hälsningar
    Niklas

    • Hej igen! Det var ett tag sen COOP Bromma fick påfyllt då vi det behövs mer än 1 låda för leverans. Jo vi har förstått att namnet kan ställa till det. Ändå har vi lagt till ”Mjölkkola” just därför. Kolla gärna på hemsidan över våra återförsäljare och fråga dom. Vi har tyvärr inte fortlöpande info vad varje butik har kvar. All vår glass är både nöt- och glutenfri och vår lakrits har rent lakritspulver från Lakritsfabriken i Ramlösa som enbart har glutenfri lakrits. Just vår lakrits har fått väldigt bra omdöme bl a från Lakritsfestivalen 2015 då många ansåg den vara bäst på marknaden.
     Mvh Glassfabrikören

     • Hur kan ni påstå att all er glass är glutenfri när en av era glassar innehåller maltwhisky som är gjort på gluten (malt är gluten, whisky är gjort på vete) och som det råder väldigt skilda mening om hur stor mängd gluten det finns kvar i slutprodukten? Det är individuellt hur känslig man är och känns vilseledande och potentiellt farligt för glutenintoleranta (livsfarligt för glutenallergiker, för övrigt) om de inte är tillräckligt pålästa eller precis börjat lära sig om sin sjukdom och då litar på ert ord. Det gör att er glass känns otrygg som matallergiker och man undrar vad mer ni har bristande kunskap om.. Gick in på er hemsida innan jag köpte något ur ert sortiment för att känna mig helt trygg i att era produkter var säkra då det får oerhört allvarliga konsekvenser om något jag äter är kontaminerat av allergener (något jag alltid gör innan jag köper något första gången), men jag känner mig tyvärr inte alls försäkrad efter det här..

     • Hej Electra,
      Vi tar väldigt allvarligt på vårt ansvar som livsmedelsproducent och står förutom under Livsmedelsverkets tillsyn även under en tredjeparts tillsyn då vi innehar IP Livsmedels certifiering. Att underlåta sig att deklarera för olika allergener skulle, förutom att vara ett lagbrott, kunna ge upphov till fruktansvärda konsekvenser för de som äter våra produkter, och är något som är helt otänkbart för oss. Som liten producent är det oerhört viktigt för oss att följa de olika lagar som finns men även gå steget längre och försöka vara så öppna som möjligt med var vi får våra råvaror ifrån och varför vi har valt dom. Det är med yttersta omsorg vi väljer våra råvaror både för kvalitet men givetvis även för att undvika onödiga tillsatser och olika allergener. Därför tar vi ditt inlägg på största allvar och tycker det är mycket tråkigt att du inte känner dig trygg med våra produkter. Vad gäller användandet av maltwhisky i vår produkt så har vi valt att använda äkta vara istället för smakarom. Malt är säd, vanligen korn, som fuktats med vatten och fått gro. På Livsmedelsverkets hemsida står att läsa om ev gluten i starksprit.
      ”Starksprit från spannmål tillverkas av vete, till exempel Renat eller Vodka. Starksprit kan också tillverkas av malt och/eller korn, till exempel whisky. Vid framställningen sker en destillation som med stor sannolikhet inte överför gluten till den slutliga produkten. Livsmedelsverket har analyserat ett fåtal sorter starksprit. Gluten påvisades inte i någon av dem.” Denna skrivelse är även vad Svenska Celiakiförbundet hänvisar till. Utifrån detta behöver vi producenter heller inte ange whisky som allergen (gluten) då alltså slutprodukten inte innehåller någon gluten. Vi blev trots detta oroade av ditt inlägg och kontaktade därför producenten Laphroig för att få ytterligare garantier. Det svar jag fick är följande:

      RE: Contact Form Enquiry from Laphroaig mobile
      18 juli 2016 20:11 7 KB
      Från:
      info@laphroaig.com
      Till:
      marie.sedin@gettergod.se
      Hi Marie,

      I am pleased to say that all of our whiskies are gluten free, due to the distillation process, where none of the solids are passed over into the liquid. We basically take off the boiled vapor (ethanol) and condense this back into a liquid and so no grains are transferred with this liquid.

      Hope that helps!

      Many thanks,

      Alice

      Vi kan därför med trygghet säga att våra produkter är glutenfri. För övrigt ska man som matallergiker kunna känna sig trygg med att vi följer den lagstiftning som finns och märker våra produkter på ett korrekt sätt. Som liten livsmedelsproducent finns det inte utrymme för ”bristande kunskap” när det kommer till allergener eller annat som gäller våra produkter utan snarare tvärtom då minsta misstag skulle kunna få förödande konsekvenser, inte bara för den enskilde utan även för oss som företag.
      Hoppas du har fått svar på dina frågor och att du i fortsättningen känner dig trygg med våra produkter.

      Med vänlig hälsning
      Marie Sedin, VD och Glassmästare

 4. Pingback: Tips! | Happy Sisters

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.