Glasskavalkad

Getmjölksgelato

Under hela veckan har glassutvecklingen legat nere på noll-nivå pga sjukdom så nu i helgen har vi fått ta igen det med råge.

Vi började med att testa två nya recept, ett med vit sirap och ytterligare ett med sockerlag. Båda nu helt utan torrmjölkpulver vilket gör det svårt att få till rätt konsistens på glassen utan att den blir för söt.

Glassen med sirap blev aldeles för söt men bra i konsistensn. Sockerlagsglassen blev helt perfekt trots att jag fick öka på antalet äggulor. Så nu har jag en väldigt bra grundbas till ett vettigt pris som till största delen dessutom är ekologisk.

Jag kokade ihop en 3-liters smet som ihop med de två testsmetarna fick utgöra grundmix till 8 olika smaker! Vänstra sidan med start överst och vidare ner: Päron-Ingefära, Pepparkaka, Nypon, Choklad-Apelsin
Högra sidan med start överst och vidare ner: Jordgubb-Basilika, Plommon, Granatäpple, Lingon-Blåbär

BETYG
Päron-Ingefära: Helt fantastisk!
Pepparkaka: Underbart god men något för kryddig så mindre kryddor nästa gång.
Nypon: Inte alls bra, för mycket nypon och för lite sötma. Lite sträv och ”stickig” i smaken liksom. Använde nyponpulver och skulle behövt sila smeten efter att jag blandade i nyponen. Behöver vidareutvecklas.
Choklad-Apelsin: Tja, en klassiker som blev fantastisk god! Underbar konsistens.
Jordgubb-Basilika: Härlig brytning av basilikan mot den söta jordgubben….mmmmm!
Plommon: God och krämig men inget WOW.
Granatäpple: WOW!!!!! Supergod helt enkelt med en underbart len känsla.
Lingon-Blåbär: Syrlig, frisk och jättegod.

Kommentera