Glassmaskin

Nu när jag hade en plan klar så kom nästa steg. För att kunna börja utveckla ett bra recept för en fantastisk getmjölksglass behöver man de allra bästa förutsättningarna. En riktigt bra GLASSMASKIN är ju A och O då förstås!

Kikade in i mina gömmor och där längst in i ett av köksskåpen stod min gamla glassmaskin av årsmodell????? En sådan där med ett frysblock i botten som man sätter i. Efter en omgång måste det frysas igen i ca 24 tim.Mindes varför den stod längst in och bortglömd i skåpet. Det är oerhört frustrerande att som f.d konditor inte ha tillgång till proffsgrejor i köket helt enkelt. För den som gillar att göra lite glass ibland som dessert så funkar min gamla maskin helt ok, men INTE om man som blivande glassmästare vill utveckla en ny produkt! Så det blev till att surfa ut på nätet och leta efter en lagom proffsig maskin.

Min kravlista:

  1. kompressor
  2. rostfritt
  3. rymma ca 1 liter smet ( ca 1,4 liter färdig glass)
  4. lätt att rengöra
  5. infrysningstid på max ca 20-30 min

Denna magnifika apparat av märket Musso, var vad jag föll för!

En reaktion på “Glassmaskin

  1. Pingback: Sött som socker | Gettergod Gelato

Kommentera