Julens alla godsaker

Ja nu är det inte långt kvar till jul och flera har kanske redan hunnit med julbord eller julbordsluncher. Kanske rent utav flera stycken.

Själv var jag på just julbordslunch häromdagen hos min kund, av typen knytkalas. Då kunden är en större aktör inom fordonsindustrin så finns det många nationaliteter representerade där bland konsulterna. Så då kan ni tro att det även blev ett spännande julbord med maträtter vi annars inte ser här. Med min bakgrund som konditor så blev mitt bidrag något att sätta på dessertbordet förstås. Glass kanske ni nu snabbt gissar, men det var fel. Hade en tanke på det men insåg att logistiken blev FÖR komplicerad. Så istället satsade jag på ett säkert kort – Creme Caramell! Lätt att göra och så vansinnigt gott i just sin enkelhet, fast det SER avancerat ut.

Nu har jag förstås lite glassplaner här över julen så en del av caramellsåsen sparades. Ett par påsar saffran har jag också på lut. Så nu under julledigheten kommer det att bli en glass som smakar just creme caramell och en saffransglass. Måste erkänna att pepparkaksglassen redan finns i frysen och den blev SÅÅÅÅÅ mycket bättre den här gången. Hade mindre kryddor i och smulade dessutom ner några pepparkakor mot slutet för lite tuggmotstånd.

Nötter hör ju julen till så även en hasselnötsglass finns i frysen. Kanske lägger jag även undan lite av knäcken som ska kokas, för att göra en knäckglass. Marsipanglass kanske? Är dessutom väldigt sugen på att testa den där friterade glassen så det kan vara en idé till nyårsmiddagen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.