Mobilt provkök

Allt hade varit SÅ mycket enklare om jag hade haft tillgång till ett riktigt provkök. I brist på det så får man göra sitt egna i form av en rostfri vagn på hjul så att jag enkelt kan rulla in vagnen i köket när det är dags för produktutveckling. Dessutom är den suverän till förvaring av alla glassprylar, för DET finns det en hel del av.

På min vagn finns förutom olika torrvaror några ”måste”-redskap och många ”bra-att-ha”-redskap. Här är några exempel

MÅSTE:

  • Glassmaskin med kompressor
  • Induktionshäll med temperatur-reglering, helst steglös
  • En bra hög kastrull
  • Digital våg
  • Digital termometer
  • Vispar och slevar
  • Mixerstav med visp
  • Finmaskig sil
  • Rostfria bunkar
  • Kantiner för glassen

BRA-ATT-HA:

  • Plastsburkar med lock, t ex ”turkisk yoghurt” (förvaring för bär/frukt-puréer och mognande glassmetar)
  • Märktejp
  • Kryddbehållare (för vaniljstång/kanelstång/citronskal mm)

    Två olika modeller av kryddbehållare

  • Plastdunk (för sockerlag)
  • Plasthandskar (typ kirurg)
  • Iskubsformar (att frysa puréer i)

Kommentera