OHHH MY GOD!!!!

Frysen har fortfarande massor av luckor även om vi har lyckats fylla den rätt så bra ändå på den här korta tiden. Nu kan man förutom diverse olika glassar även hitta frusna bär, frusna bärmixar (mixade med rätt mängd sockerlag) redo för att slängas i en bassmet och ner i maskinen, frusen getmjölk och ett litet ynka paket frusen getgrädde.

Så igår var det dags igen. Kvällen innan hade jag förberett 3 liter glassbas och några nya spännande smaker. Fyra till fem olika sorter skulle det bli beroende på hur långt glassbasen skulle räcka.
 

Dessvärre råkade jag bränna vid palsternackan pga torrkokning, så där får vi göra ett nytt försök i helgen. Istället blev det fyra härliga glassar

  • Avocado-Lime
  • Pumpa
  • Aronia
  • Baileys

Resultatet då på dessa nya smaker? Ja om Bailyes säger jag bara en enda sak – OHHH MY GOD!!!! Det var svårt att sluta ”smaka” och jag kunde knappt vänta tills den var infrusen innan jag började skopa upp x antal kulor. Även efter infrusning var den så god och fin i konsistensen att vi blev fullständigt lyriska och i extas av glasslycka!

Tyvärr bleknade alla de andra i jämförelse så våra smaklökar gjorde dom nog inte helt rättvisa. Men för att ändå försöka hålla mig något sånär objektiv så

Avocado-Lime hade en fräsch och härlig smak som dessutom inte var så söt. Avocadosmaken lyftes fram fint av limen och fick en friskhet.

 

 

 

Pumpan hade jag även smaksatt med stjärnanis och apelsinsaft. Fick en härligt gyllene färg. En annorlunda smak helt klart och jag har ännu inte riktigt bestämt mig för vad jag tyckte om den. Tror dock att jag skulle vilja haft mer apelsin i den och struntat i stjärnanisen. Inte heller Timo kunde ge något direkt omdöme, han bara sa hmm….mmm….ahaa….jooo….hmmm.


Aronian
 blev verkligen jättegod och svår att beskriva i smaken. Det är som en blandning av flera andra bär. Dessutom kom jag att tänka på körsbärsglassen, som mer blev som en sherbé, den som jag gjorde till marknaden i somras. Då kokade jag körsbären länge med socker för att reducera och få en starkare smak men det märkliga var att körsbären inte alls smakade som körsbär efteråt. Aroniaglassen påminde väldigt mycket om denna knepiga körsbärsglass i smaken. Dock mycket bättre i konsistensen och mer som en glass/gelato. Däremot skulle jag väldigt gärna vilja testa med riktiga bär i stället för saft för att få fram en starkare smak. Nu blev den lite….”tom”…som om det saknades något. Färgen blev lite rosa-lila, mer lila än vad som kommer fram på bilden här.

Ikväll ska alla de nya glassarna provsmakas mer ordentligt för att även kunna bedöma konsistens efter infrysning, hur lätt de smälter osv. Sedan är det dags att koka ny glassbas och sockerlag. Vill gärna ge mig på den där maizena-glassen igen som jag inte blev helt nöjd med sist. Dessutom mixade jag hasselnötter till en slät kräm igår och den ska givetvis ner i en smet. Tillsammans med lite sockerlag så smakar den som den där Nöt-Crème ni vet som man gick och sög i sig som barn.

Tror även att den skulle funka suveränt ihop med Baileys, vilket OCKSÅ måste testas förstås! Annars är det ett nytt försök med pepparkaksglass som står på schemat, och glögg-glass nu när vi börjar gå mot Jul.

 

 

En reaktion på “OHHH MY GOD!!!!

  1. Pingback: Mexikansk dröm… | Gettergod Gelato

Kommentera