Tycker du vår Choklad ändrat färg och smak?

Tycker du att vår Choklad blivit ljusare i färgen och smakar annorlunda? Då har du nog fått tag i en av våra senast producerade bägare.

IMG_2520

Men vi vill lugna dig med att vi inte bytt leverantör utan håller fast vid Callebaut men däremot har dessa ändrat lite i sammansättningen på kakaon som vi använder. Det gör att den nu ger en ljusare färg men även en djupare chokladsmak vilket vi verkligen gillar. Visserligen tycker nog många liksom vi att vår Choklad var fulländad precis som den var och att det var svårt att göra den bättre. Vi hoppas dock att ni håller med om att detta trots allt har gjorts och att smaken nu är ännu djupare med alla de finstämda tonerna av chokladen precis där dom ska vara. Då vi fått justera mängden kakao för att anpassa till den nya sammansättningen så kan det till en början finnas vissa variationer som vi hoppas ni har överseende med. Nu tycker vi dock att vi hittat helt rätt balans igen och hoppas ni ska älska denna goding precis lika mycket nu när det blivit lite vuxnare.

Gettergod Gelato erövrar Stockholm!

IMG_2426Knappt ett år efter starten tar vi nu ett viktigt steg och lanserar vår unika och prisbelönta getmjölksglass i Stockholm. Genom vår nya samarbetspartner ser vi möjligheten att nå en mängd nya återförsäljare i regionen.

Vi inleder samarbete med Gården Direkt , marknadsledande grossist av småskaligt producerade livsmedel med basmarknad Stockholm – Mälardalen, och når därmed många nya återförsäljare med stort intresse för förädlingsföretag som sätter det lokala ursprunget, smaken, kvalitén och hantverket i fokus.

Vi känner stort förtroende för Gården Direkt och ser fram mot ett givande samarbete. Vi har alltsedan vinsten i Matverk 2014 fått rådet att lansera vår glass i Stockholm, att denna trendstarka region är helt rätt för en så unik produkt som vår. En bekräftelse på detta fick vi när de delade ut smakprover på Årets Kock och möttes av en översvallande respons. Vi hann knappt skeda upp glassen förrän människor nästan ryckte faten ur våra händer.

Att expandera till östkusten är ett viktigt steg för oss, som har ambitionen att på sikt finnas i hela landet. Vi har stort självförtroende då vi vet att vi har en helt fantastisk produkt som både är unik och håller en otroligt hög kvalité. Nu påbörjar vi ett nytt kapitel i företagets historia och följer den strategi vi lagt upp. Vi hoppas och tror att Stockholmarna kommer att älska vår Gettergod Gelato.

 

Gettergod Gelato är bäst i Sverige!

vinnarbild

Foto: Bianca Brandon-Cox

”En intresseväckande produkt i en trevlig, snygg och smart förpackning. Det kommer bli en favorit för många, oavsett ålder. Produkten kommer att avnjutas både till vardags och till fest. En fantastisk produkt att äta, i det närmaste helt fulländad i fråga om både smak och konsistens. ”Hantverksmässigt helgjuten”, ”Suverän”, ”Krämig”, ”Klockren”, ”Riktigt god”, ”Intressant”, var några spontana omdömen från juryn. En vinnare helt enkelt.”

Ja spänningen var olidlig och luften så laddad att den gick att ta på när det så var dags för juryns hedersordförande, Mathias Dahlgren, att utropa vilka vinnarna var i Matverk 2014. Först utdelades hedersdiplom för högsta poäng i fyra olika bedömningskategorier innan det var dags. Tredje plats….Lammköttbullar från Gotland, andra plats…..Lambetta från Hälsingland och slutligen….en fantastisk motivering då spänningen ytterligare steg samtidigt som serveringspersonalen gick runt och serverade VÅR glass! Där började vi ana att kanske kanske kunde det vara vi. Så kom det då….och vinnaren är….GETTERGOD GELATO CAJETA från Dalsland!!!! Så helt galet fantastiskt att vi är Guldvinnare av Matverk 2014. Att denna matelit till jury tycker att vår glass är bäst i Sverige. Kan detta vara början på något helt nytt? Så känns det och vi ser med spänning fram emot det.

matverk2014-jury1
Här är juryn i tävlingen Matverk 2014. Från vänster: Hans Naess, verksamhetsledare Gastronomiska Samtal, Martin Berg (Mathias Dahlgren), Per Åkerlund (DUÅ), Johan Ununger (Saltå Kvarn), Louise Ungerth (Konsumentföreningen Stockholm), Frida Ronge (vRÅ), Paul Svensson (Pauls Mat), Mathias Dahlgren, Elaine Asp (Hävvi i Glen), Elisabeth Johansson (Mediamat), Christina Cheng (Cheng/Alert), Caroline Cederblad (Sabis), Pär Eriklin (Cajsa Varg) och Johan Skogh (Menigo), Foto: Bianca Brandon-Cox

Riksfinalen i Matverk 2014

Ja idag är det exakt en vecka kvar tills vi får veta vilka produkter som blir Sveriges nästa kronjuveler. Nu stiger spänningen och vi håller tummarna för att vår produkt har fallit juryn på läppen och hållt hela vägen.

Vägen fram till finalen har varit lång och snårig. Är vi tillräckligt innovativa? Ser man en marknadspotential? Har produkten framställts med nog skicklighet? Hur upplever man smak, lukt och konsistens? Har vi lyckats med förpackningen? Allt detta och en hel del till får vi alltså veta om en vecka. Självklart uppdaterar vi här så snart vi vet besked!

 

Gettergod Gelato kommer till Malmö!

Mitten på november blir en milstolpe för Gettergod Gelato när vi lanserar glassen i södra Sverige. Då kommer nämligen alla Malmö-bor att kunna njuta av vår sagolikt goda glass när vår allra första återförsäljare i Öresundsregionen tar in den i sin frysdisk.

IMG_2655

Green Matmarknad är en fullsortimentsbutik som specialiserat sig på att erbjuda ekologiska och närproducerade varor till riktigt bra priser. Den 1 400 kvm stora butiken är en upplevelse för alla sinnen. Där kan du shoppa loss i deras egen saluhall där du bl a hittar färska, närodlade och ekologiska frukter och grönsaker samt en 30 meter lång delidisk med fisk, chark och ost. Allt är noga utvalt och antingen närproducerat, ekologiskt och/eller miljömärkt. Naturligt, gott och inga onödiga E-nummer.

Vald till Årets Matbutik 2012 och belägen vid Turning Torso, är detta en butik som vi med stolthet nu alltså kan lägga till vår lista av återförsäljare. Gissa om vi sträcker på oss lite extra idag!

Var våra råvaror kommer ifrån

Vi har fått några frågor och förslag på att berätta mer om vilka våra råvaror är och var dom kommer ifrån.

Självklart vill vi berätta detta då vi är väldigt glada för de samarbeten vi har med våra leverantörer och de fantastiska råvaror de kan bidra med för att göra Gettergod Gelato så fantastisk som den är!

Så kolla in vår sida här, där vi närmare berättar om våra råvaror!

Allt fler ställen att hitta Gettergod Gelato på

För alla er som undrar var just NI kan smaka på vår härliga glass så har vi alldeles strålande nyheter!

skärhamn

Ja för nu börjar det hända saker. Landvetters Stenugnsbageri i Landvetter Centrum är vår första återförsäljare för kulglass där den nu kan avnjutas i solen på uteserveringen. Redan i nästa vecka hittar ni dessutom Gettergod Gelato även på menyn hos Le Bistrot Port Sud i Skärhamn och hos nyöppnade restaurangen Kroken i Hönö Klåva. Ytterligare återförsäljare är på gång och vi återkommer om det så snart allt är klart.

Vi är verkligen oerhört glada och stolta över att ha fått förtroendet att få vara leverantörer till dessa första återförsäljare och hoppas såklart att vi snart finns hos många fler.