Resultat av experimentet

Igår åkte som sagt mina två testsmetar i glassmaskinen och det var med spänd förväntan jag följde processen. 

Till vänster är Sockerlags-gelaton och till höger den vitare Maizena-gelaton

Resultatet då

Maizena-smeten: Mycket vitare än vad jag brukar få, pga avsaknaden av äggulor förstås, väldigt seg i konsistensen, nästan så att den fick lite tuggmotstånd redan som nyupptagen från maskinen. Kunde inte känna av någon smak från maizenan, men den hade en något annorlunda smak än vanligt som inte helt föll oss på läppen. Om detta beror på avsaknad av äggsmak eller för att jag fick balansera upp med mer torrmjölkspulver (get såklart) är svårt att säga. Vill nog göra ytterligare ett test innan jag ger ett definitivt utlåtande. Kanske jag hade för mycket maizena? Hmmm….som sagt detta bör prövas igen. Vill även pröva använda majsstärkelsen som ett komplement för att kunna minska på antalet äggulor.

Sockerlags-smeten: Likadan färg som vanligt. Smakade även likadant. Däremot tyckte vi nog att den hade en något lenare konsistens än vanligt men svårt att säga. Nu hann aldrig glassen frysa in ordentligt i frysen så hur kvalitet och konsistens är efter detta får vi se först ikväll. Min förhoppning är ju att sockerlagen ska förhindra att iskristallerna växer till och att glassen i bättre utsträckning behåller sin fina konsistens.

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att ingen av glassarna gav oss en fullständig knock-out och WOW-upplevelse. Ikväll är det dags att köra igen. Vill då även testa en med nyponsmak!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.