Vad är grejen med getmjölksglass?

När jag berättar för människor jag möter om min idé får jag som oftast frågan ”Varför just getmjölk, vad är grejen med det?”. Ja, vad är grejen med getmjölk egentligen och varför skulle glass gjord på den vara annorlunda mot annan glass?

Förutom de nyttiga egenskaper som jag skrivit om innan så finns det en hel del utländsk forskning om hur getmjölken kan vara hälsofrämjande på olika sätt.

Forskningsresultat från University of Granada visar att getmjölken är allergivänlig och på många sätt liknar bröstmjölk i så hög grad att den i vissa länder används som grund för utveckling av modersmjölksersättning istället för komjölk. Den motverkar även järnbrist och gynnar återbildandet av hemoglobin. Likaså gör fettets uppbyggnad att kolesterolet sänks och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar.

Dessutom blir getmjölksglass bara hälften så fet! Så svaret på frågan är enkel –

Getmjölksglass är ett lättare och hälsosammare sätt att njuta!

Kommentera